lunes, 24 de noviembre de 2008

QVMT: d’Internet a la Televisió, i no al revés com de costum

“Qué vida más triste” és una sèrie d’humor espanyola creada per Nacho del Agua i Rubén Ontiveros. Es tracta d’una sèrie online en la que Rubén Ontiveros fa de guionista i director.

Les històries de “Qué vida más triste” giren entorn d’un grup d’amics que expliquen les seves experiències. Borja Pérez explica la seva vida davant de càmara acompanyat de la seva nòvia Núria Herrera i el seu millor amic Joseba Caballero. Borja és el personatge principal de la sèrie i treballa portant una grua, el seu grup de música preferit és Turbonegro i el seu actor preferit, Bruce Willis. Quan parla a càmara des de la seva habitació sempre veiem el mateix cobrellit, que té des de la primera temporada, i el trobem jugant a la Play o llegint FHM. Josebas, el millor amic de Borja, és el marit de Izaskun, que odia a Borja profundament; odi que li és recíproc. I finalment trobem a la Núria, la novia de Borja, i a la Laura, la ex del protagonista.

Rubén Ontiveros publicava cada diumenge un capítol nou de QVMT en la seva pàgina web, explicant en clau d’humor les batalletes dels personatges. El primer capítol es va emetre el 27 de març del 2005 i actualment ja compten amb 3 temporades, la primera amb 54 capítols, la segona amb 40 i la tercera 12, tots ells amb una durada de 2 a 6 minuts. A principis del 2008, la pàgina web de Rubén Ontiveros va rebre més de 2 milions de visites.

Així que en vista de l’èxit, va començar a córrer el rumor que la sèrie passaria a transmetre’s per televisió.

Des del passat més d’octubre, el rumor s’ha convertit en fet i ara podem veure la sèrie a La Sexta. Segons Rubén Ontiveros, La Sexta ha sigut la cadena escollida per a l’adaptació perquè, després de rebre varies ofertes per part d’altres cadenes, aquesta és l’única que els permetia mantenir el format, el to i els actors. A continuació podeu veure el vídeo promocional de la sèrie per televisió.


Encara està per veure l’èxit d’aquest experiment, ja que, que una sèrie triomfi a Internet no vol dir que hagi de triomfar en televisió. Però tot i el resultat, el que cal destacar és el fet que una sèrie online hagi aconseguit tenir tants seguidors i espectadors que les cadenes de televisió s’hagin plantejat comprar-la per aconseguir audiències elevades en els seus canals.

Us deixo amb un capítol de la sèrie, de Youtube, i per als que us agradi i en vulgueu veure més, entreu a la pàgina web de Qué Vida Más Triste i allà trobareu capítols penjats els diumenges de les tres temporades.

No hay comentarios: